Meld uw kind aan

Zo eenvoudig is het!

Meld uw kind aan

Wilt u uw kind aanmelden bij basisschool Dalton Fredericus. Dat vinden wij super natuurlijk! Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw kind aan te melden.

Heeft u aanvullende vragen of wilt u een afspraak maken voor een rondleiding?
Neem dan contact op met Diede van der Werf.

Uw kind wordt 4 en mag naar school. Nu nog kiezen….
U hebt onze website al gevonden, met heel veel informatie. Toch kunnen we voorstellen dat er nog vele vragen overblijven. Uiteraard wilt u ook even de sfeer proeven en een persoonlijk gesprek voeren. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur Diede van der Werf. Zij is aanwezig op maan-, dins- en donderdag en is bereikbaar op 0561-441474, of via directie.fredericus@catent.nl. Uw kind is van harte welkom om mee te komen naar het gesprek!

Tijdens dit kennismakingsgesprek krijgt u informatie over de school, we laten u de school zien en we wisselen informatie uit over uw kind. De school krijgt via deze kennismaking zicht op de onderwijsbehoeften van uw zoon of dochter. Komt uit dit gesprek naar voren dat u uw kind mag aanmelden, dan ontvangt u een aanmeldformulier en dient u de aanmelding schriftelijk in te dienen. Uiteindelijk beslist de directeur of inschrijving daadwerkelijk plaats kan vinden. Bij deze beslissing speelt het een rol of de school aan de onderwijsbehoeften van uw kind kan voldoen.

Wanneer dit niet het geval is, zal de directeur met u meekijken naar een school die wel kan voldoen aan de onderwijsbehoeften wat uw kind.

Wordt uw kind op onze school ingeschreven, dan voert de directeur de gegevens van uw kind in de schooladministratie in. Vervolgens neemt de leerkracht van de groep contact met u op voor het maken van wenmomenten voor uw kind.

Contact
Daltonbasisschool Fredericus
Pastoor Schuttestraat 30
8395 TN Steggerda
0561-441474

Of vul het formulier op de contactpagina in.

 


In het gebouw van Daltonbasisschool Fredericus is ook twee ochtenden per week Peutergroep Steggerda gevestigd. De peutergroep en de kleutergroep werken samen aan meerdere projecten verdeeld over het schooljaar. Om een goede doorgaande pedagogische leerlijn te realiseren, vindt er een warme overdracht plaats van peuters die op school komen. Op de peuteropvang leert uw kind spelenderwijs de wereld te ontdekken. Het is een veilige plek waar uw kind plezier heeft en talenten ontwikkelt.

Praktische informatie

Uw kind is welkom bij peutergroep Steggerda zodra het 2 jaar is geworden;

De grootte van de peutergroep varieert tot maximaal 16 kinderen;

De openingstijden zijn op dinsdag van 8.30 -13.00 uur (inclusief lunch) en op vrijdag van 08.30 – 12.00 uur.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen  Peutergroep Steggerda of wilt u uw kind aanmelden? Neemt u dan contact op met Gerrietta van Wijnen via telefoonnummer 0561-441474 of stuur een e-mail naar peutergroep.steggerda@catent.nl .


Daltonbasisschool Fredericus werkt voor buitenschoolse opvang nauw samen met De Kinderkei.